تبلیغات
حرفه و فن سوم راهنمایی - نمونه سوال های تمام واحد ها
حرفه و فن سوم راهنمایی
شکست آستانه ی پیروزیست
جستجو
آمار وبلاگ
کل بازدید :

بازدید امروز :

بازدید دیروز :

بازدید این ماه :

بازدید ماه قبل :

تعداد نویسندگان :

تعداد کل پست ها :

آخرین بازدید :

آخرین بروز رسانی :

سؤالات واحد 1 – فناوری و سیستم :
1 – چه سؤالاتی در ذهن انسان باعث شد وسیله ای مانند تلسكوپ و بالن را بسازد؟
 
انسان برای تسخیر كرات آسمانی ، جست وجو ، تحقیق و كاوش در مورد آن ها و بدست آوردن اطلاعات در رابطه با ستارگان با قدرت تفكر خویش شروع به ساخت وسایلی مانند تلسكوپ و بالن نمود. 
 
 

  2 – چگونه می توان از مغز خود با ظرفیت بیشتر استفاده كرد؟
 
انسان می تواند با استفاده از قدرت تفكر خلاق خویش بسیاری از مسائل و مشكلات خود را حل كند و اختراعات و اكتشافات زیادی انجام دهد و در زندگی خود به كار گیرد. تفكر خلاق از زمان خلقت انسان همواره با وی بوده است. 
 
 

  3 – چرا باید برای استفاده از مواد به اصول بهداشتی توجه كرد؟
 
چون بعضی از موادی كه در فناوری استفاده می شوند برای سلامت انسان خطرناك است. 
 
 

  4 – استاندارد چیست؟
 
اصول و ضوابطی است كه تولید كنندگان محصولات فناوری در هنگام تولید باید آن ها را رعایت كنند. 
 
 

  5 – چرا در هر كارخانه تولید مواد غذایی یك آزمایشگاه كنترل كیفیت وجود دارد؟
 
برای ارزیابی و كنترل مداوم تولید هر كارخانه و نظارت بر كیفیت ، بهداشت و ... نیاز به آزمایشگاه ضروری است. 
 
 

  6 – سیستم های پیچیده را تعریف كنید؟
 
سیستم های پیچیده از چند سیستم فرعی تشكیل شده است كه هر سیستم فرعی بخشی از وظیفه سیستم اصلی را انجام می دهد. 
 
 

  7 – ترمز چگونه باعث بازداشتن دوچرخه از حركت می شود؟
 
با كشیدن دسته ترمز كه روی فرمان قرار دارد، به وسیله سیم از طریق لقمه ها به دیواره یطوقه فشار وارد می كند و مانع حركت دوچرخه می شود. 
 
 

  8 – اگر در وسایل نقلیه سیستم هدایت و كنترل وجود نداشته باشد چه اتفاقاتی می افتد؟
 
نمی توان وسیله را به جهت دلخواه هدایت و یا درموقع لزوم از حركت بازداشت. 
 
  سؤالات واحد 2 – كار با برق
1 – چه تفاوت هایی میان پنكه و اتوی برقی وجود دارد؟
 
پنكه انرژی الكتریكی را به انرژی مكانیكی تبدیل می كند (به وسیله الكتروموتور). ولی اتوی برقی،‌انرژی الكتریكی را به انرژی حرارتی تبدیل می كند. (به وسیله المنت یا سیم های مقاومتی) 
 
 

  2 – یك كلید تبدیل دارای چند پیچ است؟
 
كلید تبدیل دارای یك پیچ اتصال مشترك و دو پیچ غیرمشترك است. 
 
 

  3 – دو قسمت عمده یك موتور الكتریكی را نام ببرید.
 
الف - قسمت گردان (رتور)
ب – قسمت ساكن شامل قطب ها و بدنه (استاتور) 
 
 

  4 – رتور به چه قسمتی از موتور گفته می شود و از چه موادی ساخته شده است؟
 
به قسمتی از موتور گفته می شود كه درون موتور دوران می كند در رتور ورقه های آهنی بر روی میله ای از فولاد سخت سوار شده است. 
 
 

  5 – متر، لیترو گرم واحدهای اندازه گیری چه كمیت هایی هستند؟
 
متر واحد اندازه گیری كمیت طول و لیتر واحد اندازه گیری كمیت حجم و گرم واحد اندازه گیری كمیت وزن است. 
 
 

  6- علامت مقاومت الكتریكی و نام واحد كمیت مقاوت چه بوده و مقاومت با چه دستگاهی اندازه گیری می شود؟
 
علامت مقاومت الكتریكی (R) و نام واحد كمیت آن اهم ( ) و دستگاه اندازه گیری آن اهم سنج است. 
 
 

  7 – ترانزیستور دارای چند پایه است و قبل از اختراع آن از چه وسیله ای به جای آن استفاده می شد؟
 
ترانزیستور دارای سه پایه است و قبل از اختراع آن از لامپ های بزرگ ، گران قیمت و پرمصرف به جای آن استفاده می شد. 
 
  سؤالات واحد 3 – بهداشت
1 – چه عواملی موجب بیماری می شوند؟
 
موجودات بسیار ریزی به نام میكروب كه از راه های مختلف وارد بدن انسان می شوند و او را بیمار می كنند. 
 
 

  2 – چگونه می توانید در مقابل بیماری ها از خود دفاع كنید؟
 
بدن انسان دارای سیستم دفاعی است كه در مقابل میكروب ها مقاومت می كند. اما گاهی مقاومت بدن كافی نیست و میكروب ها بر انسان غلبه كرده و او را بیمار می كنند. 
 
 

  3 – در كشور ما برنامه واكسیناسیون از چه سنی شروع می شود و شامل چه واكسن هایی است؟
 
از بدو تولد 1. سل (ب،ث، ژ) 2. فلج اطفال ، 3. هپاتیت ب ، 4. سه گانه (دیفتری – كزاز – سیاه سرفه) 5. سرخك 
 
 

  4 – واكسن چیست؟
 
میكروب زنده ضعیف شده یا كشته شده یا سم ضعیف شده میكروب است كه طبق برنامه های خاصی به صورت خوراكی، تزریقی یا راه های دیگر آن را به بدن انسان وارد می كنند. كه این عمل را ایمن سازی یا واكسیناسیون گویند كه در اثر این عمل انسان بیمار نمی شود، بلكه نیروی دفاعی بدن او علیه آن میكروب تقویت می گردد. 
 
 

  5 – معنای رشد و تكامل چیست؟
 
رشد به معنای تغییر یافتن اندازه اعضای مختلف بدن است و توانایی یادگیری در طول زندگی و به دست آوردن مهارت های مختلف را تكامل گویند. 
 
 

  6 – معلولیت ها و بیماری های شدید جسمی و روانی كودك در بدو تولد به چه عواملی بستگی دارد؟
 
ممكن است ارثی و یا به وضعیت مادر در دوران بارداری و زایمان مربوط باشد. 
 
 

  7 – مراقبت های بعد از تولد كودك را نام ببرید.
 
1) تغذیه كودك 2) بهداشت فردی 3) مراقبت های بهداشت درمانی 4) بهداشت روانی 5) آموزش و بازی 6) حوادث و ایمنی
8 – درجه حرارت طبیعی بدن چقدر است؟
اغلب درجه حرارت بدن بین 3/36 تا 2/37 سانتی گراد است و افزایش آن را تب می گویند. 
 
 

  9 – چه نوع بیماری ها یی را واگیر می گویند؟
 
به بیماری ها یی كه میكروب آن ها از بدن افراد بیمار به افراد سالم منتقل می شود و تعداد زیادی را بیمار می كند، واگیر گویند.
10 – تنفس شخص سالم و تنفس شخص بیمار چه تفاوتی با هم دارند؟
تنفس شخص سالم طبیعی ، آرام و منظم است و تنفس شخص بیمار نامنظم، عمیق و كند یا تند است.
 
  سؤالات واحد 4 – كار با چوب :
1 – كاغذ چگونه از چوب ساخته می شود؟
 
ابتدا تنه درخت را به وسیله دستگاه به قطعات كوچكی به نام چیپس تبدیل می كنند، سپس چوب های ورقه شده را به وسیله مواد شیمیایی و روش های مختلف تجزیه می كنند و از آن ها الیاف های سلولزی بدست می آورند و در انتها از درهم رفتن الیاف سلولزی ورقه ی كاغذ ساخته می شود. 
 
 

  2 – جنس روكش های مصنوعی از چیست؟
 
برخلاف روكش های طبیعی كه از چوب ساخته می شوند. این نوع روكش ها ورقه های نازك كاغذی هستند كه آن ها را بر روی انواع فرآورده های چوبی مانند تخته چوب پرس می كنند. 
 
 

  3 – عوامل تخریب كننده چوب را نام ببرید؟
 
قارچ ها، حشرات ، باكتری ها، مواد شیمیایی ، مكانیكی ، آتش سوزی ، موجودات چوب خوار دریایی 
 
 

  4 – از پرگار چه استفاده ای می شود؟
 
برای ترسیم قوس ها و دوایر با شعاع های مختلف استفاده می شود. 
 
 

  5 – چرا در ساخت میز آشپزخانه از روكش های مصنوعی استفاده می شود؟
 
چون در مقابل رطوبت محیط آشپزخانه، شست و شو و حرارت مقاوم است. 
 
 

  6 – چهار مورد از كاربردهای چوب به عنوان مصالح ساختمانی در منازل را نام ببرید؟
 
از چوب برای 1) كابینت آشپزخانه 2) درها و چارچوب ها 3) كف چوبی اطاق ها 4) پوشش سقف ، دیوار و غیره 
 
 

  7 – شخصات چوب هایی كه حشرات به آن حمله كرده اند چیست؟
 
این گونه چوب ها با تونل ها و دالان هایی كه حشرات در داخل و روی آن ها ایجاد كرده اند مشخص هستند. 
 
 

  8 – چوب های پوسیده سنگین هستند یا چوب های سالم ؟ چرا؟
 
چون قارچ هایی كه باعث پوسیده شدن چوب ها می شوند. از مواد تشكیل دهنده چوب یا مواد غذایی موجود در چوب استفاده و تغذیه می كنند و درنتیجه از وزن چوب كاسته می شود، به همین علت چوب پوسیده از چوب سالم سبك تر است
 
سؤالات واحد 5 – آشنایی با خودرو
1 – بخش های اصلی یك خودروی سواری را نام ببرید؟
 
موتور ، دستگاه انتقال قدرت ، فنربندی و تعلیق ، برق، هدایت و فرمان ، چرخ و ترمز، بدنه و شاسی بخش های اصلی خودرو است. 
 
 

  2 – عامل حركت خودروها چیست؟
 
خودرو مجموعه ایی از قطعات مختلف است كه در ارتباط با یك دیگر بطور هماهنگی كار می كنند. نتیجه این كار، تولید قدرت در موتور است كه سبب حركت اتومبیل می شود. 
 
 

  3 – كار موتور در یك خودرو چیست؟
 
كار موتور تبدیل انرژی شیمیایی و حرارتی بنزین به انرژی حرارتی و سپس انرژی مكانیكی است كه با عث حركت خودرو می شود. 
 
 

  4 – نام دیگر جعبه دنده چیست و چه كاری انجام می دهد؟
 
گیریبكس، ‌مجموعه ای است كه درآن تعدادی دنده برای ایجاد سرعت یا قدرت های مختلف تعبیه شده است. 
 
 

  5 – وظیفه باطریدر خودرو چیست؟
 
تأمین برق خودرو و روشنایی چراغ ها است. برای روشن كردن موتور از باطری استفاده می شود. 
 
 

  6- هدایت و فرمان اتومبیل چگونه صورت می گیرد؟
 
هدایت چرخ های جلو از طریق فرمان و جعبه دنده فرمان انجام می شود. فرمان اتومبیل ها ممكن است مكانیكی یا هیدورلیكی ساخته شده باشند. 
 
 

  7 – برای بازدید كنترل روغن ترمز چه كاری باید انجام داد؟
 
مخزن روغن ترمز توسط كارخانه سازنده علامت گذاری شده است. با بازكردن در مخزن می توان ارتفاع روغن ترمز را كنترل كرد. اگر ارتفاع روغن از خط مورد نظر پایین تر باشد، می توان مقداری روغن ترمز به آن اضافه كرد. 
 
 

  8 – چرا رادیاتور را نباید از مخلوط آب و ضدیخ بطور كامل پر كرد؟
 
برای این كه آب بتواند به راحتی بین مجاری اطراف موتور و رادیاتور گردش نماید. 
 
 

  تعمیر و نگه داری شیرآلات در منزل :
1 – چرا نسبت به تعویض شیرآب، باید حساسیت نشان داد؟
 
برای جلوگیری از چكه كردن و هدررفتن آب كه نعمتی گران بها و مایه حیات است. 
 
 

  2 – قسمت های داخلی شیر دنباله كوتاه را نام ببرید؟
 
اجزای شیر دنباله كوتاه عبارتند از:
1) بدنه 2) مغزی .
مغزی از این قسمت ها تشكیل شده است. الف) حلزونی / ب) مهره و درپوش/ ج) مهره نگهدارنده/ د) دستگیره 
 
 

  3 – چرا جنس شیرهای آب را از آلیاژ برنز انتخاب می كنند؟
 
چون آلیاژ برنز در مقابل زنگ زدگی ، فرسودگی و خوردگی از سایر فلزات دوام بیشتری دارد. 
 
 

  4 – مغزی شیر مخلوط از چه قسمت هایی تشكیل شده است؟
 
الف – پیچ یا میله
ب – مهره اصلی یا بدنه ی مغزی كه پیچ یا میله درون آن حركت می كند.
ج- اشپیل یا خار كه ثابت كننده میله درون مغزی است.
د – واشر تخت لاستیكی
ه – مهره محكم كننده واشر تخت 
 
 

  5 – وظیفه واشر تخت فیبری یا پلاستیكی فنری چیست و چگونه تعویض می شود؟
 
این واشر وظیفه آب بندی محل اتصال مغزی به بدنه شیر را به عهده دارد. پس همه مراحل تعویض آن مشابه واشرهای قبل است و سرمغزی همانند واشر تخت عوض می شود.
 
سؤالات واحد 6 – ساختمان سازی و راه
1- در یك شهر مسؤولیت ساخت و ساز به عهده ی چه كسانی است؟
 
؟ نظارت مستقیم توسط شهرداری ها اعمال می شود. شهرداری ها نظارت بر كیفیت ساختمان سازی و كنترل ضوابط و معیارهای فنی را نیز برعهده دارند. 
 
 

  2 – آیا می دانید كه وظیفه كلاف ( شناژ) در ساختمان چیست؟
 
كلاف ها همانند استخوان بندی بدن انسان هستند كه نیروهای ناشی از زلزله بر پیكره ساختمان را به زمین منتقل می كنند و از فروریختن دیوارها جلوگیری می كنند. 
 
 

  3 – در مورد ماكت سازی توضیح دهید؟
 
ماكت یكی از ابزارهای كار مهندسان است و نمونه كوچكی از چیزی است كه می خواهند بسازند و آن را برای توضیح و توجیه در معرض دید قرار می دهند. 
 
 

  4 – در راه سازی «خاك برداری» و «خاك ریز» چگونه تعریف شده است؟
 
در راه سازی اگر تپه ای را بردارند در اصطلاح به آن «خاك برداری» و اگر جایی گود باشد و خاك داخل آن بریزند، خاك ریزی گفته می شود. 
 
 

  5 – انواع پل هایی كه روی رودخانه ها ساخته می شوند را نام ببرید؟
 
1. پل هایی كه حالت خرپایی دارند. 2 . پل هایی كه شكل قوسی دارند. 
 
 

  6 – برای جلوگیری از پیچ یا شیب تند راه ها باید چه كارهایی انجام داد؟
 
اگر مانع یا تپه ای در مسیر یك جاده یا راه آهن وجود داشته باشد كه موجب تندی زیاد آن شود، باید مسیر راه را عوض كرد یا مانع را برداشت. 
 
  سؤالات واحد 7 – خوراك و پوشاك
 
 

  خوراك
1- آیا افراددر سنین مختلف با فعالیت های متفاوت به غذای یكسانی نیاز دارند؟
 
خیر. برای نمونه در سنین كودكی و نوجوانی كه سرعت رشد و تكامل بیشتر است بدن احتیاج به مواد غذایی بیشتری دارد ولی در سنین پیری با كم شدن فعالیت احتیاج به بعضی مواد غذایی كمتری می شود. 
 
 

  2- اگر غذای انسان متناسب با نیاز او نباشد، چه مسائلی ایجاد می شود؟
 
1. كمبود مواد غذایی در كودكان و نوجوانان سبب اختلال در رشد جسمی و ذهنی آن ها می شود.
2. استفاده بیش از حد مواد غذایی سبب چاقی كه خود عامل بسیاری از بیماری ها ست. 
 
 

  3- آیا مواد غذایی مورد استفاده مردم در نقاط گرمسیر و سردسیر یكسان است؟ چرا؟
 
یكسان نیست زیرا مردمی كه در نقاط سردسیر زندگی می كنند احتیاج به مواد غذایی پركالری و انرژی زا دارند. 
 
 

  4- آیا دسترسی مردم به مواد غذایی و نحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف یكسان است؟چرا؟
 
؟ متفاوت است و به عواملی مانند آداب و رسوم، آب و هوا، وضعیت اقتصادی، تولیدات منطقه ای و عادات غذایی هر محل بستگی دارد. 
 
 

  5- اصطلاح كالری را تعریف كنید؟
 
یك كالری مقدار گرمایی است كه می تواند دمای یك گرم آب مقطر را یك درجه سانتی گراد بالا ببرد. 
 
 

  6- نوجوانان به چه نوع مواد غذایی نیاز دارند؟ چرا؟
 
نوجوانان به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن، سرعت رشد و تكامل، به ویژه رشد عضلانی و استخوانی به انرژی بیشتری نیاز دارند و باید از انواع مواد غذایی بخصوص شیر و لبنیات استفاده كنند. 
 
 

  7 – مادران در دوران شیردهی به چه نوع غذاهایی نیاز دارند؟
 
نیازهای غذایی مادران در دوران شیردهی از دوران بارداری نیز بیشتر است. در این دوران، آن ها علاوه بر سایر مواد غذایی باید از شیر و لبنیات بیشتری استفاده كنند. 
 
 

  8 – عمل لكه گیری را تعریف كنید؟
 
به روش هایی كه برای پاك كردن لكه ها از روی پارچه به كار می رود، لكه گیری گویند. 
 
 

  پوشاك :
1 – طرز پاك كردن لكه ی جوهر را بنویسید:
 
اگر پارچه سفید را كه لكه جوهر دارد، در آب ژاول قراردهید لكه از بین می رود. در پارچه های رنگی،‌محل لكه را با محلول جوهر لیمو خیس كنید و آن را در آفتاب بگذارید اگر لكه پاك نشد این عمل را تكرار كنید تا اثری از لكه باقی نماند. 
 
 

  2 – برای پاك كردن لكه قهوه یا چای چه كاری را باید انجام داد؟
 
این گونه لكه ها را هر چه زودتر بشویید تا آسان تر پاك شوند. باید آب جوش را از فاصله زیاد روی محل لكه بریزید و از طرف دیگر لكه هم تكرار كنید. اگر اثری از لكه باقی ماند روی آن را محلول گلیسرین گرم بمالید و بگذارید نیم ساعت بماند سپس آن را با آب خوب شست و شو دهید و بعد با آب گرم و صابون بشویید. 
 
 

  3 – علایم بین المللی پوشاك و نگه داری از آن ها را بنویسید.
 
- تشت : ‌درجه حرارت هنگام شست و شو
- مثلث : مجاز به استفاده از مواد سفید كننده
- اتو :‌اتوكشی مانعی ندارد
- دایره : می توان از خشك شویی استفاده كرد 
 
 

  4 – روش اتوكشی لباس های نخی و كتانی را بنویسید:
 
ابتدا آن ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در محلول آب گرم و صابون یا مواد پاك كننده دیگر خیس كنید و بعد لباس ها را شست و شو دهید. برای این كه لباس ها بیش از اندازه چروك نشوند، از زیاد فشار دادن آن ها خودداری كرده و كمی آب دار آویزان كنید. 
 
 

  5 - لباس ها ی پشمی را چگونه باید اتو كرد؟
 
1. پارچه نخی تمیزی را نمناك كنید و روی آن ها قرار دهید تا اتو به طور مستقیم به لباس تماس نداشته باشد.
2. اتو را روی پارچه نكشید بلكه آن را روی پارچه قراردهید (به صورت پرس و بردارید) 
 
 

  6 – استفاده بیش از اندازه از مواد سفید كننده، چه زیان هایی به محیط زیست وارد می كند؟
 
باعث آلودگی خاك و آب های زیرزمینی و در نتیجه محیط زیست می شود. 
 
  سؤالات واحد 7 – خوراك و پوشاك
 
 

  خوراك
1- آیا افراددر سنین مختلف با فعالیت های متفاوت به غذای یكسانی نیاز دارند؟
 
خیر. برای نمونه در سنین كودكی و نوجوانی كه سرعت رشد و تكامل بیشتر است بدن احتیاج به مواد غذایی بیشتری دارد ولی در سنین پیری با كم شدن فعالیت احتیاج به بعضی مواد غذایی كمتری می شود. 
 
 

  2- اگر غذای انسان متناسب با نیاز او نباشد، چه مسائلی ایجاد می شود؟
 
1. كمبود مواد غذایی در كودكان و نوجوانان سبب اختلال در رشد جسمی و ذهنی آن ها می شود.
2. استفاده بیش از حد مواد غذایی سبب چاقی كه خود عامل بسیاری از بیماری ها ست. 
 
 

  3- آیا مواد غذایی مورد استفاده مردم در نقاط گرمسیر و سردسیر یكسان است؟ چرا؟
 
یكسان نیست زیرا مردمی كه در نقاط سردسیر زندگی می كنند احتیاج به مواد غذایی پركالری و انرژی زا دارند. 
 
 

  4- آیا دسترسی مردم به مواد غذایی و نحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف یكسان است؟چرا؟
 
؟ متفاوت است و به عواملی مانند آداب و رسوم، آب و هوا، وضعیت اقتصادی، تولیدات منطقه ای و عادات غذایی هر محل بستگی دارد. 
 
 

  5- اصطلاح كالری را تعریف كنید؟
 
یك كالری مقدار گرمایی است كه می تواند دمای یك گرم آب مقطر را یك درجه سانتی گراد بالا ببرد. 
 
 

  6- نوجوانان به چه نوع مواد غذایی نیاز دارند؟ چرا؟
 
نوجوانان به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن، سرعت رشد و تكامل، به ویژه رشد عضلانی و استخوانی به انرژی بیشتری نیاز دارند و باید از انواع مواد غذایی بخصوص شیر و لبنیات استفاده كنند. 
 
 

  7 – مادران در دوران شیردهی به چه نوع غذاهایی نیاز دارند؟
 
نیازهای غذایی مادران در دوران شیردهی از دوران بارداری نیز بیشتر است. در این دوران، آن ها علاوه بر سایر مواد غذایی باید از شیر و لبنیات بیشتری استفاده كنند. 
 
 

  8 – عمل لكه گیری را تعریف كنید؟
 
به روش هایی كه برای پاك كردن لكه ها از روی پارچه به كار می رود، لكه گیری گویند. 
 
 

  پوشاك :
1 – طرز پاك كردن لكه ی جوهر را بنویسید:
 
اگر پارچه سفید را كه لكه جوهر دارد، در آب ژاول قراردهید لكه از بین می رود. در پارچه های رنگی،‌محل لكه را با محلول جوهر لیمو خیس كنید و آن را در آفتاب بگذارید اگر لكه پاك نشد این عمل را تكرار كنید تا اثری از لكه باقی نماند. 
 
 

  2 – برای پاك كردن لكه قهوه یا چای چه كاری را باید انجام داد؟
 
این گونه لكه ها را هر چه زودتر بشویید تا آسان تر پاك شوند. باید آب جوش را از فاصله زیاد روی محل لكه بریزید و از طرف دیگر لكه هم تكرار كنید. اگر اثری از لكه باقی ماند روی آن را محلول گلیسرین گرم بمالید و بگذارید نیم ساعت بماند سپس آن را با آب خوب شست و شو دهید و بعد با آب گرم و صابون بشویید. 
 
 

  3 – علایم بین المللی پوشاك و نگه داری از آن ها را بنویسید.
 
- تشت : ‌درجه حرارت هنگام شست و شو
- مثلث : مجاز به استفاده از مواد سفید كننده
- اتو :‌اتوكشی مانعی ندارد
- دایره : می توان از خشك شویی استفاده كرد 
 
 

  4 – روش اتوكشی لباس های نخی و كتانی را بنویسید:
 
ابتدا آن ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در محلول آب گرم و صابون یا مواد پاك كننده دیگر خیس كنید و بعد لباس ها را شست و شو دهید. برای این كه لباس ها بیش از اندازه چروك نشوند، از زیاد فشار دادن آن ها خودداری كرده و كمی آب دار آویزان كنید. 
 
 

  5 - لباس ها ی پشمی را چگونه باید اتو كرد؟
 
1. پارچه نخی تمیزی را نمناك كنید و روی آن ها قرار دهید تا اتو به طور مستقیم به لباس تماس نداشته باشد.
2. اتو را روی پارچه نكشید بلكه آن را روی پارچه قراردهید (به صورت پرس و بردارید) 
 
 

  6 – استفاده بیش از اندازه از مواد سفید كننده، چه زیان هایی به محیط زیست وارد می كند؟
 
باعث آلودگی خاك و آب های زیرزمینی و در نتیجه محیط زیست می شود. 
 
  سؤالات واحد 8 – كشاورزی
1 – باغبانی
1 – هدف از كشت و پرورش درختان چیست؟
 
هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای نمونه سپیدار برای تولید چوب،‌درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. 
 
 

  2 – به كدام دسته از گیاهان درخت گفته می شود؟
 
اگر محل انتشار در ریشه و تاج توسط یك ساقه (تنه) چوبی به هم وصل شده باشد، به آن گیاه درخت گفته می شود. 
 
 

  3 – تفاوت درخت با سایر گیاهان چیست؟
 
تفاوت اساسی و عمده بین درخت و سایر نباتات، این است كه سبزی ها و گیاهان زراعی یك ساله یا دو ساله هستند و عمر كوتاهی دارند. در صورتی كه عمر درختان گاهی به چند صد سال نیز می رسد. 
 
 

  4 – به چه نوع از گیاهان درختچه گفته می شوند؟
 
اگر محل انتشار، ریشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گویند. 
 
 

  5– به چه مناطقی جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی می گویند؟
 
مجموعه ای از درختان كه توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادی برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها كاشت می شوند، جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی نامیده می شوند. 
 
 

  6-فاصله درختان برچه اساسی مشخص می شود و تابع چه عواملی است؟
 
اغلب فاصله درختان در باغ ها به كوچكی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاك بستگی دارد. 
 
 

  7- مراقبت های پس از كاشت درختان را چه می نامند و شامل چه كارهایی است؟
 
كارهایی را كه پس از برداشت برای مراقبت و نگه داری درختان انجام می شود عملیات داشت می گویند. عملیات داشت شامل: آبیاری ، مبارزه با بیماری ها و كنترل آفات ، هرس كردن ، كود دادن ، مبارزه با علف های هرز و ترمیم جوی های آبیاری و نرم كردن خاك پای درختان. 
 
 

  8- روش های آبیاری درختان را نام ببرید؟
 
1 - آبیاری به طریق كرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتكی/ 3 – آبیاری تحت فشار 
 
 

  9- هرس چیست و به چه منظوری انجام می گیرد؟
 
هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است. 
 
 

  10 – زمان هرس كردن درختان از چه هنگام در سال است؟
 
زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد كمتر باشد. 
 
 

  2- دامپروری :
1- كدام حشرات در زندگی انسان مفیدترهستند؟
 
زنبور عسل و كرم ابریشم ،‌مهم ترین تولیدات آن ها عسل و ابریشم است . عسل از غذاهای با ارزش انسان و مورد استفاده ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی است. 
 
 

  2- آبزیان به چه حیواناتی گفته می شود؟
 
آبزیان به موجوداتی گفته می شوند كه در آب های شیرین و شور زندگی می كنند و به دو دسته تقسیم می شوند : 1. گیاهان آبزی 2. جانوران آبزی 
 
 

  3 – زنبور عسل چه فوایدی در تولیدات زراعی و باغی دارد؟
 
ازدیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش كمی و كیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است. 
 
  ادامه سوالات واحد8
 
 

  4- چه زمانی تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كند و زیاد می شود؟
 
با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت، تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كند و زیاد می شود. در این گونه مواقع كندو به علت كمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه كندو) می كند. 
 
 

  5 - غذای زنبور عسل چیست؟
 
این غذا از دو طریق تأمین می شود: 1 – تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می كند. 2 – تغذیه مصنوعی، از شربت (شكر و آب) استفاده می شود. 
 
 

  6 – كندو به چند صورت تكثیر می شود؟
 
به دو صورت :1 – افزایش طبیعی (تكثیر طبیعی) 2 – تكثیر مصنوعی 
 
 

  7 – برای جلوگیری از بروز بیماری در زنبورداری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
 
1. نظافت كندو و محل آن
2. ضدعفونی كردن ابزار زنبورداری بعد از هر بازدید
3. نگه داری كندو در محل خشك ،‌به ویژه در زمستان
4. از بین بردن آب های راكد و گندآب های اطراف كندو
5. دور كردن كندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده 
 
 

  8 – پرورش كرم های ابریشم كوچك چگونه است؟
 
در فصل بهار تخم ها تبدیل به كرم های كوچكی می گردند. برای تغذیه كرم ابریشم از برگ توت كافی و مرغوب استفاده می شود. برگ های توت را باید با كارد مخصوص و تمیز یا ماشین برگ بر قطعه، قطعه كرد و در اختیار آن ها قرار داد و ازدادن برگ های ضخیم و زرد به كرم ها باید خودداری كرد. 
 
 

  3 – پرورش آبزیان :
1 – انسان در زندگی خود از ماهی ها به چه صورت هایی استفاده می كنند؟
 
1. برای تغذیه انسان و همچنین تغذیه دام، طیور و صنایع صابون سازی و داروسازی
2. به عنوان آبزی زینتی در آكواریوم ها 
 
 

  2 – گوشت آبزیان از چه نظر غنی است؟
 
گوشت آبزیان از نظر موادی مانند كلیسم، فسفر ، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است. 
 
 

  3 – آیا دمای آب در ادامه زندگی و رشد ماهیان مؤثر است؟
 
انواع ماهی ها را از نظر دمای آب بنویسید؟ یكی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهیان، دمای آب (محیط زندگی) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب به دو دسته ماهیان گرم آبی و ماهیان سردابی تقسیم می شوند. 
 
 

  4 – برای آماده كردن استخر پرورش ماهی چه كارهایی را باید انجام داد؟
 
1. خشك كردن استخر پس از تخلیه 2. سوزاندن گیاهان 3. ضدعفونی كردن استخر (آهك پاشی) 4. تعمیر دیوارهای استخر 5. شخم زدن و كوددادن برای بالابردن رشد گیاهان استخر 
 
 

  5- دلایل دشوار بودن درمان ماهیان را بنویسید.
 
1. جابه جا كردن ماهی برای درمان موجب ناراحتی آن ها می شود.
2. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشكل است.
3. تزریق دارو مقرون به صرفه نیست. 
 
 

  6 – نحوه تكثیر در ماهیان به چند صورت است؟
 
1. به صورت طبیعی :‌در آب های طبیعی (دریاها ،‌رودخانه ها و...)
2. به صورت مصنوعی . در كارگاه های تكثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد. 
 
 

  7 – تولید مثل ماهیان با پستانداران چه تفاوتی دارد؟
 
ماهیان بیشتر تخم گذارند ولی پستانداران بچه زا هستند. 
 
 

  ادامه سوالات واحد8
صنایع غذایی :
 
 

  1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟
 
1.جلوگیری از فساد میكروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری
2. افزایش مدت زمانی كه می توان یك ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری كرد. 
 
 

  2 – چه كارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟
 
هر عملی را كه زمان نگه داری غذا را طولانی تر كند، یك روش نگه داری نامیده می شود. 
 
 

  3 – كنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟
 
محصولی است كه از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمك 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود. 
 
 

  4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟
 
1. یكی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. كیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است . 
 
 

  5 – علل اصلی خشك كردن مواد غذایی را بنویسید؟
 
1 - حفظ كردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میكروبی و آنزیمی 2 – كم كردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – كم كردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول كم آبی . 
 
 

  6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟
 
بسته بندی عبارت است از پوششی كه سلامت كالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می كند. 
 
 

  7 – كدام یك از روش های خشك مناسب تر است و چرا؟
 
خشك كردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود. 
 
 

  8 – معایب خشك كردن در برابر نور خورشید (سنتی) چیست؟
 
1 . اغلب بهداشتی نیست و گرد و خاك روی مواد غذایی می نشیند.
2. رنگ سبزی ها در مقابل نور خورشید زرد می شود. 


درباره وبلاگ

مدیر وبلاگ : matin parsamehr

JavaScript Free Code